Innowacja w gotowaniu

Czarna płyta kuchenna, a na niej czerwone plamy. Jest to nic innego jak zdobywająca coraz większą popularność płyta gazowa SolGaz. Polska technologia, polski pomysł i wreszcie polski wyrób. Innowacja i nowoczesność w jednym a przy tym ogromne bezpieczeństwo i oszczędność na gazie.

Gotowanie na płycie SolGaz może odbywać się przy pobieraniu jakiegokolwiek gazu, czyli gazu ziemnego, gazu ze zwykłej butli gazowej lub gazu z normalnych dostaw do domu. Kuchenka posiada panel dotykowy, jest bezpieczna dla dzieci, ma specjalne zabezpieczenia przed ulatnianiem się gazu. Włącza się ją poprzez prąd, ale zasilanie jest bardzo małe, około 12 V czyli tyle ile pobiera jedna mała żarówka.

Kuchenka grzeje cyklicznie, pobiera 50% potrzebnego gazu a dodatkowo ma wmontowane palniki, które ogrzewają się skumulowanym ciepłem pod szklaną płytą.

Wszelkie opinie o płycie gazowej SolGaz są jak najlepsze, wielu ludzi chwali ją sobie a gospodynie domowe, gotujące na niej obiad są nią zachwycone. Tego rodzaju innowacja to przyszłość, płonący ogień stwarza ogromne niebezpieczeństwa dla dzieci jak i osób dorosłych. W tym przypadku gotujemy na ogniu ukrytym pod szkłem.
Każda z płyt wyposażona jest w timer, czyli w licznik czasu ile się w danej chwili gotuje, oznacza to, że kuchenka po jakimś, wyznaczonym czasie wyłącza się sama. Jest to kolejny przykład ogromnego bezpieczeństwa używania do gotowania płyty gazowej SolGaz. Płyty posiadają jeden palnik, dwa, trzy lub cztery dodatkowo wspomniane palniki odkładacze, oznaczone na płycie paskami. Potrawy ugotowane w zwykłych garnkach są bardzo smaczne i nie przypalają się.

Płyta może być stosowana pod zabudowę lub może stanowić odrębną kuchenkę, tworzy jednak w kuchni niepowtarzalny i ciekawy design.
Gotowanie bez płomienia wkrótce stanie się bardzo popularne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *